سخنگوی دولت بورس را بهترین راه برای هدایت نقدینگی در کشور عنوان کرد و گفت: دولت از تداوم شادابی و نشاط بورس غفلت نخواهد کرد.

علی ربیعی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، «علی ربیعی» بعد از ظهر دوشنبه در نشست خبری با رسانه‌ها در ساختمان ریاست جمهوری برگزار شد، اظهارداشت: از خداوند متعال خواهانیم به برکت این ماه همه ما را کمک کند. ضمن اینکه در این ماه تلاش‌هایی را سامان می‌دهیم برای اداره جامعه، زندگی و خانواده و برای اینکه مردم بتوانند راحت‌تر زندگی کنند و با کمک خدا بر این بیماری غلبه کنیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه این هفته‌ها برای دولت و همه مردم روزها و هفته‌های طاقت فرسایی است، گفت: دولت هفته گذشته در بخش بین الملل، اقتصاد و اجتماعی تصمیمات مهمی را اتخاذ کرد و مباحث مهمی را در جلسات خود گذراند. در بخش اقتصاد سرپا نگه داشتن اقتصاد آسیب خورده از کرونا و تمرکز بر رسته‌های ‌آسیب دیده و کاهش تاثیرهای ثانویه بر سایر رسته‌ها و نیز حفظ تلاش و فعالیت در رسته‌هایی که کمتر از رسته‌های اول ‌آسیب دیدند از دستور کارهای دولت بوده است.

ربیعی اضافه کرد: حفظ وضعیت اقتصادی در دوران کرونا، تاب آوری اقتصاد، بخصوص حفظ شغل و جلوگیری از اخراج کارگران در کانون فعالیت دولت بوده ‌است. علاوه بر این برنامه ریزی تلاش برای جبران‌ آسیب‌های کرونا در روزهای پساکرونایی از دستور کار عمده ستاد ملی کرونا و ستادهای اقتصاد مقاومتی متعدد به ریاست معاون اول و همچنین هیات وزیران بوده است.

وی اضافه کرد: بی تردید کرونا هر زمانی که کاهش پیدا کند جامعه به حالت عادی بر می‌گردد امکان اینکه در دنیا هم شرایط یا نظم جدیدتری هم پیش بینی شود، وجود دارد.

ربیعی در خصوص موضوعاتی که در جلسات ستاد اقتصادی و هیات دولت مورد بحث قرار گرفته است، گفت:  باید به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ  از این فرصت استفاده کنیم و آنچنان قطب‌های اقتصادی خودمان را بازسازی کنیم که در روزهای پساکرونا بتوانیم حتی بازارهای جدید صادراتی به دست بیاوریم. علاوه بر این جهت گیری‌های تولیدی داخلی‌مان را به سمتی ببریم که علاوه بر نیازمندی‌های داخلی بتواند رشد بیشتری را برای ما داشته باشد.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای امسال، هم برای تحقق جهش تولید و هم برای تداوم اقتصاد مقاومتی با تک تک دستگاه‌هایی که در زمینه رشد و جهش کشور به طور مستقیم تاثیر دارد فعالیت‌هایشان تفاهم نامه‌های جدا جدا امضا کردند که فکر می‌کنم در اواخر اردیبهشت از آنها رونمایی خواهد شد.

ربیعی افزود: این تفاهم نامه‌ها و موافقت نامه‌هایی که با دستگاه‌ها امضا شده سهم بخش‌های خدمات، کشاورزی، صنعت، خدمات مولد و حتی گردشگری که آسیب جدی در دوران کرونا خورده برای فروکش کردن کرونا و جهش بخش گردشگری موضوعات مهمی هستند که در این موافقتنامه‌ها قرار گرفتند و مورد مداقه و تصمیم گیری قرار گرفتند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: رییس جمهوری در جلسه گذشته هیات وزیران دستور داد تمامی وزارتخانه‌هایی که در بخش تولید، چه در تولید صنعتی چه در تولید خدمات کالا و خدمات توامان فعالیت می‌کنند و همچنین دستگاه‌های حمایت گری مانند بانک‌ها و سازمان هایی که تصمیماتشان در مسائل اقتصادی تاثیر دارد، حتی نهادهای عمومی یک برنامه مشخص برای افزایش اشتغال و همچنین برنامه‌های جایگزین اشتغال‌های آسیب دیده با رویکردهای جدید مشخص و تعیین کنند.

وی خاطرنشان کرد: حتی شهرداری‌ها هم در این زمینه مکلف شدند در بخش مسکن برنامه‌های خود را برای اینکه مسکن بتواند به رونق جدیدی برسد، ارائه کنند که شهردار محترم تهران برنامه و الگوی خود را به شورای شهر ارائه داد که به دولت خواهد آمد و این برای کلان شهرها یک الگو خواهد بود.

به گفته سخنگوی دولت وزارت راه و مسکن و شهرسازی هم در تداوم بخش مسکن خود برای جهش در بخش مسکن برنامه خواهد آورد. همچنین حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط در از جمله موضوعاتی بود که برای ایجاد اشتغال‌های جدید مورد تاکید قرار گرفت.

ربیعی گفت: بخش کشاورزی هم با توجه به اینکه هم ظرفیت صادراتی ما امروز می تواند بهتر از دوران قبل باشد و هم زیرساخت‌های بخش کشاورزی با توجه به طرح‌های آبیاری مفصلی که اجرا شده مورد بحث قرار گرفت.

وی ادامه داد: در همه این بخش‌ها دستور به وزارتخانه‌ها صادر شده و ستاد اقتصادی دولت اینها را مورد بررسی قرار خواهد داد و به امید خدا به سمتی حرکت خواهیم کرد که در ماه‌های آتی بتوانیم بخشی از شغل‌های از بین رفته ای که پیش بینی می‌کنیم این شغل‌ها به زودی دیگر احیا نشوند بتوانیم اینها به کارهای جدید بروند و افراد بیکاری‌های مزمن و طولانی را تجربه نکنند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: هفته گذشته همچنین شیوه دادن وام‌ها به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا مشخص شد. بنابر گزارش همکاران ما در وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی، استقبال بنگاه‌ها از این وام‌ها استقبال نسبتا قابل توجه بوده و بعضا پیش بینی می‌شود که شاید دچار کمبود منابع هم در این زمینه شویم و این بر خلاف تصوراتی بود که از این وام‌ها استقبال نخواهد شد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: ترتیبی داده شده است که وام داده شده فقط معطوف دست‌مزد نشود و برای صاحبان کارگاه هم پولی در اختیارشان باشد که سرمایه در گردشی داشته باشند. مواد مورد نیاز خود را تامین کنند و خود بنگاه را سرپا نگه دارند.  بنابراین ۵۰ درصد وام در بخشی از بنگاه‌ها تعلق قرارمی گیرد و ۳۰ درصد در جاهایی که ناگزیر تعطیل شدند سرمایه در گردش خواهد بود.

وی اظهار داشت: یکی از موضوعات دیگری که در دولت بررسی شد بحث انبارها و پیش بینی برای ایام ماه رمضان در زمینه کالاها بود که به وزارت صنعت، معدن و تجارت داده دستور داده شد پیش بینی لازم را بکنند. برخی از اقلام در گمرک‌ها مانده بودند که در چند جلسه در هیات دولت بحث و در جلسه گذشته تاکید قطعی و نهایی شد.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: رییس کل بانک مرکزی با همه افرادی که در این مدت کالای اساسی و نهاده‌های کشاورزی و دام و طیور را از کمرگ وارد کردند، مذاکره خواهد کرد و براساس تفاهم و توافق برای تامین ارز کالاهایی که آوردند کالاهایشان باید به داخل کشور بیاید اگر در این زمینه کوتاهی‌هایی از جانب وارد کنندگان باشد مورد پیگیری‌ قرار خواهد گرفت.

ربیعی افزود: خوشبختانه در گمرک و در کشتی‌های ما نهاده‌های دامی و نهاده‌های مورد نیاز برای تولیدات گوشتی به طور کامل چند ماه ما را پوشش بدهد، وجود دارد این یکی از بحث‌هایی بود که تامین نهاده‌ها برای دانه‌ها برای بخش‌های تولید بخصوص در حوزه مرغ و گوشت و در سایر حوزه‌ها مثل روغن مورد بررسی قرار گرفت.

  •  دولت از شادابی بورس غفلت نخواهد کرد

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: کار خوب بانک مرکزی می‌تواند راه گشا باشد که بازرگانان ما می‌توانند اطمینان حاصل کنند که کالاها به کشور وارد بشود. در غیر این صورت دولت تصمیمات دیگری اتخاذ نمی‌کند بحث دیگری که مطرح بود عرضه سهام بود شادابی بورس در هر جلسه دولت مورد بحث قرار میگیرد و تداوم شادابی و نشاط در بورس موضوعی است که دولت از آن غفلت نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه بهترین راه برای هدایت نقدینگی  بورس است، اظهارداشت: این هم نوعی سودآوری برای افرادی است که در بورس مشارکت می‌کنند و هم یک نگاه ملی است که کمک می‌کند ما از محل عرضه سهام منابعی که از نقدیندگی مردم جمع آوری می‌شود این منابع مجدد در چرخه سرمایه گذاری‌های جدید قرار بگیرد و بتواند در سال جهش تولید به جهش تولید کمک کند و هم اشتغال به جود بیاورد یعنی رفتن پول به سمت مسکن به سمت سکه و ارز بجز آثار منفی و نابودی که برای اقتصاد کشور می‌گذارد چیز دیگری به ارمغان نمی آورد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه رفتن پول به بازار سرمایه به رشد کشور کمک می‌کند، گفت: وزیر امور اقتصاد و دارایی گزارشی از صندوق‌هایی اعلام کرد که قرار است واگذار شوند. یکی از این بنگاه‌ها ایمیدرو است و چند بنگاه بزرگ، بیمه و بانک در این فهرست هستند.  صندوق‌ها و نهادهای عمومی دیگر مثل تامین اجتماعی هم در راه هستند.

ربیعی اضافه کرد: افراد می توانند سهام این صندوق‌ها را با ۲۰ درصد تخفیف خریداری کنند،  افزود: این هم کمک خواهد کرد که سرمایه گذاری‌های جدید ادامه داشته باشد همان طور که دقت می‌کردم همه جای دنیا بورس آسیب دیده وقتی در ایران بانشاط است نقدهای بعضا هم غیر منصفانه‌ای صورت می‌گیرد به خصوص شبکه‌های خارجی خیلی به دنبال ایجاد واهمه برای حضور مردم در بورس هستند.
سخنگوی دولت ادامه داد: اخبار و گزارش‌های شبکه‌های خارجی را در این زمینه دنبال می‌کردم، خیلی به دنبال ایجاد واهمه برای حضور مردم در بورس و صندوق‌ها بودند. به اعتقاد من، این یک امر ملی است و مردم هم می‌توانند سرمایه‌گذاری سودآور خودشان را داشته باشند.  

  • تعیین نماینده تام الاختیار برای صادرات مرغ اضافه بر نیاز داخلی

ربیعی با اشاره به بررسی‌های انجام شده در مورد معدوم‌سازی جوجه‌های یک روزه اظهار داشت: دولت اقدام به خرید بخشی از مرغ‌ها می‌کند. متاسفانه توازن و تعادل در بازار بهم خورد؛ به علت آنکه رستوران‌ها تعطیل شدند، ادارات غذا نمی‌دهند و سلف‌های دانشجویی تعطیل شد. بهرحال تقاضا برای این نوع از کالاها پایین آمد.  

وی با بیان اینکه در بحث واردات به موقع نهاده‌ها هم مسائلی ایجاد شده بود، تصریح کرد: وزارت صمت و جهاد کشاورزی در جلسه یکشنبه دولت قرار شد، توامان یک مسئول تام‌الاختیار انتخاب کنند تا با مشارکت یکدیگر، هم ظرفیت صادرات مرغ‌های اضافه شده مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوانیم آنها را صادر کنیم و هم تسهیلاتی برای صادرات آنها بگذاریم.  

سخنگوی دولت با بیان اینکه در این هفته درخصوص مسائل اجتماعی کرونا، جلسه هماهنگی میان بخش‌ها و نهادها برای کمک به اقشار آسیب‌دیده از کرونا را با حضور معاون اول رئیس‌جمهور داشتیم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه نهادهای زیرنظر رهبری در کنار دولت و نظام سلامت قرار گرفتند. در جلسه‌ای که به همین منظور و در ذیل شورای عالی رفاه تشکیل شد. در این جلسه، از دو سامانه سخاوت ایرانیان و سامانه مددجویان برای موسسات خیریه رونمایی شد.

  •  ایرانیان به پویش خیر جمعی بپیوندند

ربیعی یادآورشد: این سامانه‌ها ناهماهنگی‌ها را کاهش خواهد داد، سیستم رفاهی کشور را هدفمند خواهد کرد و این سامانه‌ها کمک‌ می‌کند همپوشانی‌های کمکی از بین برود و بتوانیم به تعداد بیشتری از افراد کمک کنیم.  

وی با تشریح کمک‌های نهادهای عمومی برای مقابله با کرونا ابراز داشت: تاکنون بیش از هزار میلیارد تومان توسط نهادهایی نظیر ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، بسیج و سپاه پاسداران و شهرداری‌ها برای مقابله با کرونا و کمک به اقشار آسیب‌دیده تامین شده است. همچنین کالاهایی را به ارزش ۳۰۰ هزار تومان مشخص شده که به نوعی در ارائه خدمات یکسان‌سازی شده و در اختیار بیش از سه میلیون و نیم نفر از افراد قرار بگیرد.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهور اضافه کرد: بسیاری از خیریه‌ها، سمن‌ها و انجمن‌های مردم‌نهاد هم در این زمینه اقداماتی داشتند که از میزان عددی کمک افراد خبری ندارم ولی قابل تقدیر است.  
ربیعی به پویش خیر جمعی اشاره کرد و یادآور شد: در ماه مبارک رمضان از ایرانیان دعوت می‌کنیم که به پویش خیر جمعی بپیوندند و به محقق شدن منویات مقام معظم رهبری کمک کنیم تا جامعه‌ای متعادل داشته باشیم و کسی از کرونا آنچنان آسیبی نبیند که سقوط کند.  
وی با بیان اینکه یکی از تصمیمات ما در ستاد ملی مقابله با کرونا، تداوم طرح فاصله‌گذاری هوشمند بود، عنوان کرد: براساس مطالعات صورت گرفته، کشور را به سه رنگ سفید، زرد و قرمز تقسیم‌بندی کردیم. این تقسیم‌بندی به هیچ وجه به معنای عادی‌ اعلام شدن وضعیت شهرهایی که سفید اعلام می‌شوند، نیست. این دسته‌بندی‌ها به منظور برنامه‌ریزی و هوشمند کردن طرح فاصله‌گذاری فیزیکی است.  

به گفته سخنگوی دولت، ‌فاصله‌گذاری فیزیکی در داخل اجتماع و جامعه شکل می‌گیرد و براساس این دسته‌بندی‌ها شهرها می‌توانند خود را متمایز کرده و رفتارهایی را در قالب پروتکل سامان دهند تا با رفتار هوشمند بتوانند به وضعیت سفید برسند.  
ربیعی با اشاره به برخی از شایعات گفت: من مطالبی را مشاهده می‌کنم که می‌گویند اینها می‌خواهند همه چیز را عادی کنند. اساسا همانطور که تاکید کردم ما به هیچ وجه شرایط عادی نداریم. شرایط بهتر داریم اما شرایط عادی نداریم. یادمان نرود یک مورد در یک شهرستان باعث شیوع شد. حتی یک مورد در این زمینه برای ما مهم است.

  • استقبال از تداوم‌آتش بس در یمن

وی با استقبال از تداوم آتش بس در یمن در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از صلح در منطقه حمایت می‌کند و ماه مبارک رمضان را فرصتی برای به خود آمدن در منطقه به خصوص در ایام کرونا و پایه‌ریزی‌های نهادینه‌شده‌ای از صلح و امنیت را پیشنهاد و دنبال می‌کند.

  • شهرهایی که فقط یک نفر بستری دارند، منطقه سفید اعلام می‌شوند

ربیعی درباره جزییات طرح منطقه‌بندی کشور بر اساس وضعیت کرونا گفت: منطقه‌بندی بر اساس رنگ‌ها به معنای عادی شردن شرایط نیست؛ رنگ بندی و منطقه بندی، برنام‌ریزی برای بازگشایی و تصمیم‌گیری درباره مسایل اقتصادی و بازگشایی اماکن مذهبی و برگزاری اجتماعات است.

سخنگوی دولت با بیان این وضعیت شهرها در زمینه کرونا هر سه روز یک بار رصد می‌شود، گفت: نظام منطقه بندی و رنگ بندی بر اساس وضعیت شیوع، ابتلا و جانباختن کرونا، نوعی هوشمندسازی برای برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و اجتماعی دولت برای بازگشایی اماکن است.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: بر اساس گزارش‌ها در برخی شهرها ۱۴ بیماری بستری (کرونایی) بیشتر ندارند؛ و در برخی شهرها نیز، تعداد جان باخته آمار آنها صفر است. شهرهایی که روزی یک نفر بیشتر بستری ندارند؛ جزو مناطق سفید قرار می‌گیرند و بر اساس رصدهای سه روزه ممکن است وضعیت این شهرها به مناطق زرد یا قرمز تغییر کند؛ این  وضعیت‌ها پویا است و به هیچ وجه ایستا نیست و کاملا قابل تغییر است.  

ربیعی با بیان این که در وضعیت «رنگ زرد» بازگشایی اماکن نداریم، افزود: شهرها هر چه از زرد رنگ به وضعیت و شرایط سفید نزدیک‌تر شوند به  آنها اعلام می‌کنیم که اگر پروتکل‌های بهداشتی را دقیق‌تر اجرا کنند و آمار جانباختگان کاهش یابد به سمت وضعیت سفید خواهند رفت.  

سخنگوی دولت اضافه کرد: وزارت بهداشت و درمان شرایط و وضعیت منطقه‌بندی‌ها را به استانداری‌ها اعلام خواهد کرد، در حال حاضر هم شهرهایی هستند که گام اول محدود خواهند بود، اما برخی شهرها هم در دو هفته اخیر کمتر از یک نفر بستری داشته اند، شهری که کمتر از ۱۴ بیمار بستری داشته به عنوان «شهر سفید» اعلام می‌شود.  

  • روند کاهش ۲۰ درصدی اوج کرونا در تهران نسبت به اوایل فروردین 

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان این که دولت مدت‌ها به دنبال شرایط مناسب برای بازگشایی اماکن بود، گفت: بیشتر شهرهایی که در وضعیت سفید قرار می‌گیرند شهرهای کوچکی هستند و تعداد کمی مسجد و فروشگاه در آنها قرار دارد احتمالا از ۱۵ اردیبهشت به آنها اعلام می‌شود.  

وی با اشاره به گزارش وضعیت کرونا در تهران گفت: آمار اوج کرونا از اول فروردین تا امروز کاهش ۲۰درصدی را نشان می‌دهد که علامت خوبی است اما  نباید این علامت باعث شود که این روند حاصل کدام اقدامات است؛  باید توجه داشته باشیم که اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود، احتمال خیزش بیماری وجود دارد.

ربیعی گفت: تلاش‌های گسترده ای برای کنترل بیماری کرونا انجام شده و آمار به صورت تدریجی کاهشی شده است. اما همچنان وضعیت را غیرعادی اعلام می‌کنیم؛ اگر چه وضعیت قرمز را نیز اعلام نکردیم؛ ولی با کمی بی‌توجهی رفتن به سمت وضعیت قرمز اتفاق خواهد افتاد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص ارز اختصاص یافته برای واردات اظهارداشت: ما به لحاظ اینکه منابع ارزی زیادی نداریم وقتی ما ارز را به هر قیمتی که بود آزاد اعلام می کردیم که خیلی هم در این خصوص شائبه شده به هر حال ارز روز و قیمت روز بوده است. طرف گرفته و رفته و خیلی چیزها را هم با این ارز وارد کرده است. ولی ما الان بحث واردات هوشمند را داریم و وارداتی را پشتیبانی می‌کنیم که تولید را تقویت می‌کند. حتی درباره کالاهایی هم که نیم‌ساخته باشد در درجه اول مواد اولیه مورد توجه ما است.

وی اضافه کرد: همچنین فرصت‌های جدید صادراتی هم ایجاد شده، با اینکه بازارهای جهانی بسته شده است و کشورها درهایشان را به روی دیگران بسته‌اند ما می توانیم صادرات هوشمند انجام بدهیم.

سخنگوی دولت تصریح کرد: در جلسه روز گذشته دولت بحث شد که در موادضدعفونی کننده در داخل به کفایت رسیده‌ایم. وزارت بهداشت اعلام کفایت کرد و ما به سمت صادرات مواد ضدعفونی کننده رفتیم. در کیت‌های پادتن هم درخواست وجود دارد که این درخواست منوط به تایید وزارت بهداشت است در آنجا هم به ظرفیت صادرات نزدیک می‌شویم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری واردات و صادرات هوشمند را از جمله مباحثی عنوان کرد که تمامی وزارتخانه‌ها در آنجا فعال هستند و یکی از کارهایشان بررسی روابط دوجانبه‌ ما و وزارتخانه‌های دیگر است. ما ۷۰ کمیسیون مشترک داریم که مسائل این ۷۰ کمیسیون مشترک در آنجا بررسی می‌شود.  

  •  به جز مرزهای ترکمنستان، همه مرزهای کشور بازگشایی شده است

وی خاطرنشان کرد: امروز اعلام می‌کنم که همه مرزهای ما بازگشایی شده که در همین ستاد وزارت خارجه با هماهنگی دستگاه‌ها بوده است. حداقل سه دستگاه وزارت بهداشت و درمان، وزارت راه و شهرسازی و وزارت امور خارجه با هم در این بازگشایی مشارکت کرده‌اند.  بعد از آن وزارت صنعت و معدن و جهاد کشاورزی و سایر وزارتخانه هم حضور فعال پیدا کردند. ما به جز کشور ترکمنستان که نه تنها به ما بلکه به همه کشورها مرزهایش را بسته، الان همه مرزهای ما باز است.

ربیعی افزود: ما به سمت آزاد کردن ورود کالا، خدمات که تمهیدات آن انجام گرفته بود، می‌رویم. همچنین به سمت آزاد کردن تجار می‌رویم تا تجار هم بتوانند از کشورها رفت و آمد داشته باشند. در مرحله بعد هم به سمت ورود و خروج و تردد افراد با پروتکل‌های بهداشتی و اجازه دادن وزارت بهداشت حرکت می‌کنیم.

سخنگوی دولت ادامه داد: قطعا اگر ما بخواهیم در دوران تحریم با فشارهایی که روی ما است اقتصادمان را پابرجا نگه داریم و ارز مورد نیازمان با فشاری که روی نفت است، به‌دست بیاوریم یکی از راه‌ها این است که بتوانیم از صادرات غیرنفتی با فعال شدن وزارت خارجه و هماهنگی دستگاه‌ها دنبال کنیم که این کار هم در برنامه دولت قرار گرفته است.

ربیعی در پاسخ به سئوالی درباره گزارش تفریغ بودجه و طرح این موضوع که دولت در مورد افزایش حقوق سال ۹۹، سقفی را برای دریافت حقوق تعیین نکرده و در مورد این موضوع که امکان بازگشت حقوق های نامتعارف وجود دارد، نیز گفت: جاهایی که امکان دریافت حقوق‌های بالا بود، نهادهای عمومی و شرکت‌های نهادهای عمومی بود که همه اینها مکلف شدند حقوق هیات ‌امناهای آنها در چارچوب‌ تفاهم با سازمان مدیریت تعیین کنند.

وی با بیان اینکه قبلا شرکت‌های نهادهای عمومی می‌توانستند خودشان تصمیم بگیرند، افزود: ما از این موضوع که آنها باید در چارچوب تفاهم با سازمان مدیریت حقوق تعیین کنند، تخطی نخواهیم کرد؛ چارچوب‌ها و سقف‌ها در آنجا مشخص می‌شود.

سخنگوی دولت تاکید کرد: در بخش دولتی، به طور کلی خارج از چارچوب امکان پرداخت وجود ندارد و امکان پرداخت بیشتر در بخش شرکت‌هایی بود که به نهادهای عمومی مربوط می‌شد و مطمئن هستیم با کنترل‌هایی که صورت می گیرد، از این موضوع جلوگیری خواهد شد.

ربیعی با بیان اینکه این موضوع در گذشته هم رایج بوده است، افزود: وقتی دولت بزرگ است شرکت‌های متعددی نه مستقیم زیر نظر دولت، بلکه در زیرمجموعه سازمان‌های تابعه و نهادهای عمومی مثل سازمان‌های بیمه‌ای و بانکی وجود دارد که اینها هم زاییده این دولت نیست.

وی از پیگیری خصوصی‌سازی بخش‌های خصولتی توسط دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت: دولت خصوصی‌سازی شده‌ها را مجددا دنبال و ایرادهای آن را برطرف می‌کند. در گام‌های بعدی خصوصی‌سازی، ما به سمت واگذاری صندلی هم خواهیم رفت و عضو هیات مدیره‌ها واگذار خواهد شد و به سمت سهامداری تا بنگاه‌داری حرکت خواهیم کرد.

ربیعی با بیان اینکه در حال برطرف کردن نواقص هستیم، گفت: اتفاقا دولت خودش را کوچک می‌کند اما سال‌ها این واگذاری‌ها صورت گرفته و در جایی، شخصی از خلاء نظارتی یک مدیری سوءاستفاده کرده و عددی را گرفته، این را نمی‌شود به عنوان یک شاخص بیان کرد و تعمیم داد. چنین کارهایی بعضا هم با قوانین جاری خودشان در آن‌زمان ممکن است سازگاری داشته بوده باشد ولی ما قطعا در این زمینه طوری حرکت خواهیم کرد که این اتفاق رخ ندهد.

سخنگوی دولت به گزارش اخیر دیوان محاسبات و جنجال پول‌های گم شده نیز اشاره و تاکید کرد: در مورد این گزارش، ما برای دیوان محاسبات و رییس دیوان محاسبات که از دوستان قدیم خود من است، احترام قائل هستیم؛ گزارش به کمیسیون برنامه و بودجه رفته و کمیسیون در حال بررسی است و گزارشی که در کمیسون بررسی می شود همراه با پاسخ‌های دولت خواهد بود و قرار است نهایتا گزارشی که با نظر نمایندگان دولت تامین می‌شود، در صحن قرائت شود.

ربیعی افزود: اتفاقی که بعد از گزارش دیوان محاسبات رخ داد، این بود که برخی از خبرگزاری‌های داخلی و به خصوص رسانه‌های خارجی، یک جو بزرگ راه انداختند که یک عدد بزرگی پول گم شده است؛ در صورتی که بعدا رییس محترم دیوان گفت من اصلا نگفتم عددی گم شده و واقعا هم نگفته بود عددی گم شده و تصحیح کرد و در گزارشش هم نبود که عددی گم شده است ولی بالاخره نوع ارائه به شکلی بود که این برداشت اتفاق افتاد.

وی به مشکلاتی که این سوءبرداشت برای کشور ایجاد کرد اشاره و افزود: حتی می خواستند بگویند دارو می‌خواهیم، تحریم هستیم؛ باز آنهایی که عملیات روانی علیه ایران می‌کنند دائم ارجاع می‌دادند نگاه کنید خودشان هم اذعان دارند و ببنید این پولشان کجاست و کلی برای ما مسئله ایجاد کرد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه دو سه تا از رسانه‌های داخلی به این موضوع دامن زدند، خاطرنشان کرد: رابطه بین قوای ما، رابطه بسیار خوب و توام با حسن احترام است؛ ما پاسخ را ارائه کردیم؛ آقای همتی هم به جزئیات اشاره کرد؛ مقداری که نامشخص است به تعزیرات و دادگاه ارجاع شده و خودمان از قبل ارجاع دادیم. تشکر هم می‌کنیم اگر محاکم جدید ایجاد شود ولی، دولت پیشاپیش خودش هم این کار را انجام داده است.

  • هر وقت وضعیت داخل‌آمریکا به هم می‌ریزد نگران یک عملیات در خارج هستیم

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره تحرکات آمریکا در خلیج فارس و لفاظی‌ها مبنی بر هدف قرار دادن قایق‌های سپاه از سوی کشتی‌های آمریکایی، گفت: ما در منطقه نه در پی جنگ بلکه درپی صلح هستیم و به هیچ عنوان ماجراجویی نداریم و این آمریکا است که ماجراجویی می‌کند.

سخنگوی دولت افزود: هر وقت وضع داخلی آمریکا بهم می‌ریزد نگران یک عملیات در خارج هستیم این موضوع به یک سنت تبدیل شده است.

ربیعی خاطرنشان کرد: آنها اگر اقدام فیزیکی انجام ندهند بیشتر بر روی عملیات روانی تمرکز می‌کنند و مطمئن هستیم چنین اقدامی هم صورت نخواهد گرفت.

وی یادآور شد: باتوجه اینکه اعلام کردیم و به ویژه در ماه مبارک رمضان به کشورهای منطقه پیشنهاد صلح و امنیت دادیم و اساسا در پی حادثه آفرینی در منطقه نیستیم اما به طور قاطع و مشخص اعلام می‌کنیم هر حرکتی خلاف منافع ما در منطقه باشد پاسخ قاطع و لازم را خواهیم داد. همانطور که اعلام کردم پیشگام در ناامنی نیستیم و آنرا به سود هیچ کس نمی‌دانیم.

  •  فعال کردن بسته‌های اینترنتی سه ماهه برای معلمان

سخنگوی دولت در ادامه اظهارداشت: بنا بر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا آموزش‌ها باید مورد حمایت قرار گیرد و وزارت ارتباطات در زمینه تامین اینترنت این‌ها همکاری کند. آخرین خبری که من دارم این است که وزارت ارتباطات برای معلمان بسته اینترنتی سه ماهه فعال کرده که ارزش آن بیش از ۵۰ میلیارد تومان است و این به صورت رایگان در اختیار معلمان قرار گرفته است.

 ربیعی خاطرنشان کرد:‌ در رابطه با خانواده‌ها هم وزارت ارتباطات پیشنهادی ارائه کرده که در کمیته اقتصادی در حال بررسی است. همچنین در نظر داریم خانواده‌ها هم بتوانند از اینترنت ارزان تر استفاده بکنند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اظهارداشت: گزارش‌هایی درباره کم فروشی اینترنتی از سوی یکی از اپراتورها مطرح شده و در این زمینه شکایات متعددی واصل شده بود. وزیر ارتباطات دستور پیگیری داده و بنا شده در صورت صحت حقوق مردم بازگردانده خواهد شد.

وی یادآورشد: امیدوار هستیم هم بتوانیم سرعت اینترنت را به اندازه مطلوب نگه داریم و هم اینترنت را - که برای معلم‌ها رایگان شد-  برای خانواده‌ها هم ببریم. البته این موضوع  بار مالی دارد که باید بتوانیم آن را تامین کنیم.

ربیعی افزود: به همه اپراتورها توصیه می‌کنیم که این دوران، دوران کم فروشی نیست. باید کمک کنند. البته امیدوار هستیم این موضوع هم به ثبات نرسد.

  •  اشکالات طرح شاد روز به روز باید برطرف شود

 سخنگوی دولت در ادامه به طرح شاد اشاره کرد و گفت: این طرح هم اشکالاتی دارد که روز به روز باید آن را برطرف کنیم و بدانیم که یک کار بزرگ و ماندگار است. حتی اگر مدارس درست شوند، از این پایه گذاری که صورت گرفته می‌توانیم با این ظرفیت بزرگ میلیون‌ها ایرانی را به آموزش متصل کنیم که استفاده‌های زیادی دارد.

سخنگوی دولت درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: این اتفاق ناخوشایندی است افرادی که زودتر بازنشسته می‌شوند نسبت به افرادی که بعد بازنشست می‌شوند، کمتر حقوق می‌گیرند. بخشی از این مسئله به خاطر دستکاری‌های نامناسبی است که ما در قوانین انجام دادیم و به ناسازگاری‌های دریافتی دامن زده است.

ربیعی با اشاره به اقدامات دولت برای همسان‌سازی حقوق کارمندان و بازنشستگان، تصریح کرد: در قانون اشاره شده چون تامین اجتماعی از بودجه دولتی استفاده نمی‌کند، دولت مکلف شده بخشی از بدهی خود را به این سازمان بدهد و سازمان از محل بدهی‌های خود که دولت آن را پرداخت می‌کند، این همسان‌سازی را انجام دهد.

وی با اشاره به گفت‌وگوی خود با وزیر کار و رییس سازمان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های این کار انجام شده است. خوشبختانه سال گذشته سازمان برنامه و بودجه بخشی از بدهی‌های خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرد و امسال هم این مسئله را در بودجه در نظر گرفته است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهور اضافه کرد: به محض آمدن آن، براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، به یکسری از طبقات و گروه‌بندی‌هایی که برنامه‌ریزی شده، افرادی که فاصله بیشتری دارند، زودتر این همسان‌سازی برای آنها پرداخت شود.

  • در ماجرای کرونا علمای دینی در کنار متخصصان پزشکی قرار گرفتند

ربیعی با بیان اینکه مقرر شده است در سه سال هزینه اجرای همسان‌سازی از طریق واگذاری سهام شرکت‌های دولتی و دارایی‌ها انجام شود، ابراز داشت: این واگذاری هم به شکل مدیریتی نیست بلکه درصدی است تا بتوانند سهام‌داری کنند. سازمان هم این سهام‌داری‌ها را به نقدینگی تبدیل می‌کند یا در نزد بانک‌ها توزیع می‌کند. منابع را سازمان اینگونه به دست می‌آورد و از محل این منابع امیدواریم بتوانیم آن کار را انجام دهیم.

ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دولت برای بازگشایی مساجد و اماکن مقدس تحت فشار است، گفت: به هر حال ما در بحران کرونا کنار هم ایستادیم و مکمل هم شدیم.  یکی از جلوه‌هایی که به نظر من کمتر به آن پرداخته شد روشنفکران به آن کمتر پرداختند این  است که به هر حال دین و علم به طور ارزشمندی در ماجرای کرونا در کنار هم بودند و به طور بی نظیری علم و دین و علمای دینی در کنار متخصصان پزشکی قرار گرفتند و حامی متخصصان پزشکی بودند.

وی افزود: این موضوع در بسیاری از کشورهای منطقه نبود حتی در برخی از کشورهای توسعه یافته در این زمینه تقابل دیده شد و ما این را به فال نیک می گیریم. این اتفاق بسیار خوبی بود همان چیزی است که یادگار بزرگان سنت‌های سازگاری دین و تخصص و دین علم و مکتب ما است.

ربیعی با اشاره به زحماتی که مرحوم استاد شهید مطهری و مرحوم یدالله سحابی در این زمینه کشیدند، اظهار داشت: شاید چند دهه قبل در این زمینه در ایران بحث های زیادی صورت گرفت مطالبی نادرستی هم از سوی برخی جریان‌ها گفته شد برخی نه دولت را قبول دارند و نظام را با رودربایستی قبول دارند و خودشان را آدم‌های برتر می دانند ما اصلا با آن‌ها کاری نداریم در مورد جریان غالب حرف می زنیم. برخی‌ها هم که ادعای طب اسلامی داشتند هیچ ربطی نه به اسلام و نه به بنیادهای حوزه‌ای داشتند. خوشبختانه اولین سیلی را هم حوزه‌ها به این افراد زدند.

وی خاطرنشان کرد: دیدید که نه دانشگاهی دیده بود و نه حوزه دیده بود همین فردی که در کنار شتر قرار گرفته بود به هر حال در کنار این یک مطالبه منطقی وجود داشت که اتفاقا خود دولت بیش از همه دغدغه داشت شخص رییس جمهوری در این زمینه بیش از همه به عنوان یک فرد روحانی دغدغه داشتند این موضوع برای این هفته نیست آقای اعرافی هفته‌هاست با دکتر نمکی در قرارگاه های وزارت بهداشت و درمان در این زمینه صحبت می‌کنند و با اتفاق نظر به تصمیماتی رسیدند.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه بنابرین فشار از سوی حوزه‌ها یا جاهای رسمی نبوده است، گفت: فشار از سوی افرادی بود که هیچ ارتباطی با افراد مسوول و افرادی که مسوولیتی در حوزه‌ها دارند نبوده است.
 
سخنگوی دولت در ادامه درخصوص ابعاد و جوانب باز شدن زیارتگاه‌ها اظهارداشت: اولا زیارتگاه‌ها در شهرهایی هستند که امکان زرد بودن آنها هست. در موضوع باز شدن زیارتگاه فقط خود زیارتگاه نیست؛ حمل ونقل شکل می گیرد مسافر می‌آید حمل و نقل در وسایل و حمل ونقل عمومی شکل می‌گیرد باید هتل باز شود غذا نیاز است و تاثیر جانبی ایجاد می کند. اما در مساجد این طور نیست.

ربیعی اظهارداشت: مردم می توانند با رعایت پروتکل به مساجد بروند.  تصمیمی که گرفته شد در شهرهایی وزارت بهداشت اعلام می کند با رعایت پروتکل‌هایی مساجد باز خواهد شد و فکر می کنیم این بازگشایی با تجاربی که به دست می آوریم امکان انجام عبادت جمعی را فراهم بکند و نوعی آموزشی برای عبادت جمعی با پروتکل باشد.

  • ۵۰ درصد مزایای پرستاران از ابتدای اردیبهشت افزایش یافته است

ربیعی در ادامه درباره افزایش حقوق پرستاران گفت: دولت برای حمایت و پشتیبانی از نیروی انسانی، تصمیماتی گرفته که اجرا هم شده است. برای افزایش انگیزش و کارایی و اثربخشی سرمایه انسانی بخش سلامت از تاریخ اول اردیبهشت ۹۸ کلیه امتیازات فصل هشتم آیین نامه اداری واستخدامی کارکنان غیر هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کشور را برای تمام کارکنان حوزه سلامت اعم از بهداشتی و درمانی تعمیم داده و افزایش ۵۰ درصدی صورت گرفته است.

  • استخدام ۷۷۰۰ نفر در بخش بهداشت و درمان تا پایان اردیبهشت

سخنگوی دولت گفت: در همان روزهای اول ۳۷۰۰ نفر را از  طریق آزمون استخدامی جذب کردیم که اکنون در مراحل استخدامی و شروع به کار هستند و همچنین استخدام تعداد ۴هزار نفر نیز تا قبل از پایان اردیبهشت ماه تکمیل خواهد شد و در مجموع ۷۷۰۰ نفر جذب خواهند شد.

ربیعی گفت: امکان ثبت نام داوطلبانه را ایجاد کردیم و بسیاری از بازنشستگان به کار برگشته اند، بیش از ۲۷هزار نفر داوطلب امدادرسانی به دانشگاه علوم پزشکی کشور معرفی شده‌اند.

وی با تشکر از زحمات پرستاران کشور گفت: تلاش کردیم که کارانه‌ها بر اساس۹۰درصد و ۲۹.۵ درصد جزو حقوق حرفه‌ای بیمارستان‌ها است به کارکنان درمان علاوه بر معوقات آنها پرداخت کنیم. البته وزیر بهداشت و رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور برای بهبود وضعیت کاری و استخدامی پرستاران در حال برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های جدید هستند.

  • از یک سنت ارز اختصاصی هم گذشت نمی‌کنیم

ربیعی درباره پاسخ رییس دیوان محاسبات درباره گزارش تفریغ بودجه ۹۷ گفت: رییس کل بانک مرکزی اعلام کردند، اسامی همه افراد نیز وجود دارد برخی از افراد هم در حال وارد کردن کالاهای خارجی خریداری شده هستند؛ در مرحله گمرک است که بانک مرکزی در جریان  آن قرار دارد و برخی هم به تعزیرات و برخی دیگر هم به قوه قضاییه معرفی شده‌اند.  

وی افزود: برای گزارش ارسالی احترام قائل هستیم، اما شیوه بیان خلاصه گزارش (رییس دیوان محاسبات) به گونه ای بود که مقداری پول گم شده است، اتفاقا برخی از همان‌هایی که زیاد سوال می‌کنند همان‌هایی هستند که نوشته بودند پول زیادی گم شده است.

سخنگوی دولت با بیان این که شیوه گزارش نباید به گونه‌ای باشد که این بحث‌ها در کشور پیش نیاید، تصریح کرد: یک مقداری ارز اختصاص داده است، البته عده ای هم ممکن است در آن سوءاستفاده کرده باشند، اما مردم باید اطمینان داشته داشته باشند که دولت از یک سنت ارز اختصاصی، گذشت نمی‌کند.  

  • ارزی گم نمی شود حتی یک سنت

سخنگوی دولت تاکید کرد: پول و ارزی گم نمی شود حتی یک سنت؛ ما قطعا با جدیت تمام این مساله را پی گیری می کنیم و مردم هم مطمئن باشند هیچ چیزی در دولت گم شدنی نیست، آقای عادل آذر هم گفتند که «گزارشی داده‌ام و منظور من هم نبوده که پول گم نشده است» اما باز هم عده‌ای ماجرا را  به گونه ای دیگر دنبال می‌کنند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر می رسد جمع‌بندی کارنامه کاری دولت بعد از ۷ سال، زیر سایه سنگین کرونا قرار گرفته است. آیا در سال‌ پایانی دولت تلاشی برای حفظ سرمایه اجتماعی دولت تدبیر و امید انجام می‌گیرد؟ اظهار داشت: اساسا یکی از مشکلات ما در کشور مشکل نهادینه شدن است که معمولا گفت و گوهای بین نخبگی و نخبگی بین ساخت قدرت کمتر صورت می‌گیرد. قطعا ما به این امر توجه داشته‌ایم.

ربیعی افزود: در سال ۱۳۹۴ یا اواخر ۹۳ بخشنامه‌ای به دستگاه‌ها ابلاغ شد و دستگاه‌ها مکلف شدند با افراد دانشگاهی ذیربط در حوزه خودشان و همچنین افرادی که صاحب تفکر هستند جلساتی برگزار کنند. من تا مدتی این گزارشات را از سال ۹۷ جمع‌آوری کرده‌ام این روند و سنت بوده است.

  •  ملاقات ۲۰ انجمن جامعه شناسی با رییس جمهوری

سخنگوی دولت ادامه داد: روز سه‌شنبه حدود ۲۰ انجمن علمی در حوزه روانشناسی، جامعه‌شناسی، اقتصاد و حقوق و گونه‌های مختلفی از جامعه شناسی، جمعیت شناسان حوزه‌های مددکاری و رفاه اجتماعی ملاقاتی با رییس جمهوری خواهند داشت.

ربیعی خاطرنشان کرد: جلسه دیگری هم هست که سمن‌ها و فعالان اجتماعی با رییس جمهوری ملاقات خواهند کرد. همچنین جلسه دیگری با حضور گروه‌های سیاسی و شاخص‌های گروه سیاسی و احزاب گروه‌های سیاسی و همچنین علما و اندیشمندان و حتی دفاع مقدس نیز دیداری با رییس جمهوری خواهند داشت و امسال ما این برنامه‌ها را داریم.

سخنگوی دولت گفت: گفت و گوی اجتماعی پایه نشاط و پایه فهم مشترک از مسائل در هر جامعه‌ای است و هر جامعه‌ای که فاقد گفت و گوی اجتماعی بشود دچار مشکل خواهد شد.

کد خبر 505732

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha